Matins

Soc una persona de matins. M’agrada llevar-me abans de l’hora que toca per fer el cafè, m’agrada arribar als llocs abans que arribi tothom per fer-me amiga dels espais.

Ahir al matí, a la porta del Parlament, vaig trobar-me una persona que feia dos anys que no veia, gràcies a aquest hàbit que tinc. Havíem treballat al mateix institut, fins que ell va decidir marxar a Austràlia amb la parella i jo vaig deixar la docència per començar en això que coneixem com a “política institucional”. Ell duia un grup d’estudiants a visitar el Parlament i, en els tres minuts que vam estar xerrant, em van passar els darrers dos anys per davant. De sobte van venir els programes de tutoria, l’olor de les prestatgeries, alguna activitat que feia amb els estudiants, les tardes a casa corregint exàmens, el comiat al claustre… Tot de cop. I jo, ara, a punt d’entrar per la porta del Parlament.

La vida s’ha tornat trepidant i, de vegades, excessivament complexa. Hi ha coses que enyoro, però no les canviaria perquè no m’agrada queixar-me. Ahir va ser la primera vegada que vaig ser conscient de com han canviat els recorreguts de cada dia, les hores del despertador, les persones amb qui em trobo normalment…No és bo fer veure que això no ha passat o que res ha canviat. Suposo que m’hi havia resistit perquè em feia por que en fer aquesta constatació em pogués allunyar de mi. El cas és que no passa res. L’he fet i no ens hem mort. Vaig arribar a casa, vaig enviar un missatge al grup d’amigues i els vaig dir que em feia molt contenta tenir-les a prop. Em van dir que la nostàlgia està bé, sempre que no sigui per encallar-s’hi. D’acord.

 

 

Un pensament sobre “Matins

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s