“Dichoso el que olvida”

3939926169_c83141662c_o

Al llarg de la xerrada, el Josep-Lluís intenta definir què és la literatura. Explica les coses d’aquella manera que no saps si se’n riu de tu o si va de debò.  Segurament hi ha una mica de les dues coses. 

Aquesta vegada sembla preocupat perquè diu que els nois i noies ja no escriuen. Li ha dit també un editor; és molt difícil trobar gent jove que escrigui perquè se’ls han menjat el temps. I si estiguéssim començant a pensar com màquines? I ens recomana Elogio del papel, de Roberto Casati.

Continua parlant de l’era digital i diu que per a ell Emily Dickinson és més present que Cristiano Ronaldo i que ostres, està enamorat d’Emily Dickinson i s’hi voldria casar! Miro al meu voltant. Tot ple d’estudiants, d’abans i d’ara, riuen. Ningú no ha mirat el mòbil. 

Se’ns han menjat el temps. No tenim gaire temps per furgar-nos a dins i ser capaços de dedicar-hi temps per lligar les idees i estimar-les; dedicar-los hores. Quan vaig deixar la universitat, trobava que havia de fer molts esforços per no desconnectar-me de la literatura. La cultura està esdevenint gairebé un acte de resistència?

Encara està parlant sobre què és literatura, d’una manera, gairebé, metafísica. Qui som? Elogi de les petites coses i de l’alegria en majúscula. Hi ha poques persones que tinguin  l’habilitat de connectar clàssics universals amb realitat i servir-los amb humor i destresa a les aules. I encara més. Explicar coses tan complexes tan senzillament. Què som? Ben poca cosa i alhora coses extraordinàries. Fixem-nos en aquestes petites coses. En algun moment, fins i tot, podrien arribar a ser un bon pretext. Res més que això: “Dichoso el que olvida el por qué del viaje y, en la estrella, en la flor, en el celaje deja su alma prendida”, Machado.

Anuncis

Un pensament sobre ““Dichoso el que olvida”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s