Sense ànim de lucre

Saps que has trobat un llibre amb què t’identifiques plenament quan bategues fort amb cada descobriment que t’ofereixen les seves pàgines. He descobert Martha C.Nussbaum, autora d’un manifest a favor de les humanitats i de les arts a l’escola. El llibre es titula Sense ànim de lucre.
No trobo altra manera d’apropar-me al llibre que recordant-ne tots els exemples de pedagogia activa, d’esperança docent i d’il·lusió a les aules. Per als amants de la ciència, dir-vos que hi ha proves empíriques que demostren el benefici del pensament crític. En aquest mateix llibre, les hi trobareu explicades amb passió. És per això que caldria escriure a la coberta i en majúscules un títol en positiu perquè és aquest guany pel qual es fan esforços tan minsos avui dia.
Per bé o per malament, molts dels projectes educatius explicats passen per la tenacitat de les persones que són en el centre del compromís pel canvi:  la seva imaginació, el seu lideratge, la seva humanitat i la seva generositat van poder més que el seu context.
En aquest sentit m’agrada molt el que recull Nussbaum en una cita de Drew Faust, rectora de Harvard (que dit sigui de passada no deixa de sorprendre’m):
“L’educació superior pot oferir als individus i a les societats una profunditat i una amplitud de mires ara mateix absents en el present inevitablement miop. Els éssers humans, a més a més de feina, necessiten sentit, comprensió i perspectiva. La qüestió no hauria de ser si, en els temps que corren, podem permetre’ns creure en aquest objectius sinó si ens podem permetre no creure-hi”.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s