Retrat d’un economista

Aquest home de mirada curta, de cos malgirbat, de cabells gruixuts i roba pesant, ens espera a l’estació d’autobusos llegint tres llibres alhora. Faig un esforç per poder veure’n els títols. És un pensador en perill d’extinció, és un economista enamorat de Dickens. Corre cap al cotxe sense saber on som i m’ha fet riure. Però no ha perdut l’autoritat.
Entra a l’auto, intercanviem quatre frases banals i comencem a esprémer el que sap. Intentem aprofitar l’oportunitat que ens dóna el trajecte. Reconeix que el seu món es defineix a partir d’una premissa falsa; considerar l’economia com a ciència.  Aquest és un home que defensa la psicologia per sobre de la matemàtica, que parla de la ignorància supina de molts que ara ostenten el poder. Ens encoratja a combatre’ls amb preguntes senzilles.
Quan algú com ell reconeix que no té respostes per a tot, és quan penso en totes aquestes persones que ens hem anat trobant al llarg del camí amb un coneixement pobre però obstinat. Segur que vosaltres també els coneixeu.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s