l’ombra inesperada

El fred se’m clavava a l’espinada així que sortia de casa, i sempre tenia la impressió que al final el cos se’m giraria de tan encorbada que anava. Arribava a la plaça en cinc minuts i assegut en un banc, hi havia un avi que sempre em somreia. Aquest era el primer contacte amb la humanitat que tenia i era força agradable.
Un dia vaig llevar-me abans i vaig trobar-me’l de camí. De vegades, quan la nostra quotidianitat té personatges plans fixats en un context, és divertit de descobrir-los en d’altres i anar donant-los forma i caràcter. Caminava com si algú el tingués penjat d’un fil de darrere de la cintura i, tot i que ho feia a poc a poc, semblava que un peu no li toqués a terra; anava amb pressa.  No va fer cap gest i em va deixar amb un somriure i una salutació estúpida a la boca que es va perdre en l’aire. Em deu voler a la plaça, vaig pensar. I així va ser, perquè l’endemà va tornar la salutació, no gaire efusiva, com sempre, amb un somriure. 
Fins que un dia es va llevar rúfol i ell no va retornar el meu gest, novament. Calia castigar-me així per un factor que m’era tan aliè?  Disposada a resoldre el misteri, vaig tornar a esperar amb ànsia un dia assolellat, un d’aquells que havien fet que ens coneguéssim i ens havien mantingut units des de l’inici. Vaig llevar-me a l’hora habitual per respectar el ritual i em vaig llençar a la plaça. I va ser així com vaig resoldre l’enigma. L’avi no havia esperat mai que jo passés, ni tan sols havia reconegut la meva presència al llarg d’aquells mesos. Alçava el cap, exposava les galtes, esperava que el sol l’acaronés i amb l’afany de sentir-lo a prop, obria els ulls i contrafeia el rostre. Aquest era el meu somriure. Jo, per a ell, només havia estat una ombra inesperada.

Anuncis

Un pensament sobre “l’ombra inesperada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s