Elogi de la idiotesa

Cecilia de Val
El Joan i jo parlem de la necessitat dels idiotes. No penseu que ho fem en to despectiu. “Idiota” és un vocable derivat del grec que definia a totes aquelles persones amb dificultat per establir comunicació en algun sentit, amb incapacitat d’usar un idioma. Aquest és un terme que ara pot aplicar-se en molts sentits; gent que no entén un determinat llenguatge: el polític, l’administratiu, el cultural,etc. 
Però, per què són necessaris els idiotes? En primer lloc, perquè de vegades les intervencions d’aquests posen en entredit el coneixement dels especialistes i aporten elements que la condescendència i l’abstracció entre iguals, osbtaculitzen. En segon lloc, perquè per una raó estranya fan nosa a aquells que segueixen creient que no  s’avança si no és amb pressa. 
Així doncs, un dels plaers que hem anat experimentant al llarg dels anys és  la descoberta dels diàlegs superficials a través de la idiotesa. No sabem, però, en aquests casos qui es revela. Benvinguts i ben retrobats siguin els idiotes, doncs.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s