menteixo

Ahir vaig confessar a classe que els he estat mentint sempre. Vaig dir-los que sempre han tingut raó. Que el que ens van ensenyar els nostres avis, els nostres pares, ja no val per a la vida moderna. Que fins que la realitat no canviï han de robar, ser poc generosos, ser individualistes, poc companys dels seus companys, fer les coses cercant sempre el benefici d’ells mateixos i dels pocs que els envolten. Que només amb els instints que ja tenen ara, poden ser els reis del món. Em va alegrar sentir al fons:
-Però, què dius, profe?
Quan vaig decidir ensenyar (i aprendre) no pensava que hauria de parlar-los tan sols d’ideals. Haurem de canviar moltes coses perquè deixem de fer-los creure les nostres mentides, els nostres anhels.

Anuncis

4 pensaments sobre “menteixo

  1. els instints de supervivència apareixen quan la situació que t'envolta és injusta.cal lluitar per un món més just, cal esperança i trobar la manera que tothom desperti i apliqui allò que se'ls va ensenyar, allò que potser mai se'ls ha demostrat. cal pedagogia i cultura en un temps de crisis que va molt més enllà de l'econòmica (segurament l'econòmica n'és només una conseqüència).sempre s'aprèn més a les classes pràctiques que a les de dura teoria. de fet pràctica se'n pot fer les 24hores, també a teoria.

  2. Arriben bons temps, Elisenda. Veig que ets a tot arreu, però de veritat, no com a maniquí sinó com una currante que ets.I és així com aconseguirem coses, juntes i unides i treballant molt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s