quan importa?

No crec en les aules d’acollida tancades. Sé que molts dels meus col·legues professors se’m poden tirar a sobre. Però estarem d’acord que s’hauria de concebre que a aquestes alçades, tots som professors d’una segona llengua i, que en moltes escoles i instituts necessitaríem més suport lingüístic.

És la meva opinió. Crec en el grup gran com a espai d’integració. Ja he viscut el fet que els nois i les noies de l’aula d’acollida només es relacionin entre ells. La voluntat del professorat d’aquest espai és qui salva moltíssimes situacions, i futurs. Però no pas la infraestructura que l’acompanya.

Estic més d’acord amb la posició americana. L’alumnat nouvingut ha d’incorporar-se al grup ordinari i rebre suport lingüístic (no més d’una hora diària) al centre pels mateixos professors que hi treballen, especialistes en segona llengua.
Vull creure que el progrés en el domini de la llengua té relació directa amb el progrés escolar de l’alumne, de manera que en la mesura que aprèn altres matèries, de retruc, incrementa el seu coneixement sobre l’instrument.
Per arribar a això, tots hauríem de deixar de ser puristes i prioritzar el raonament, la capacitat d’anàlisi, etc. Sé que aquest argument se’m pot girar com un mitjó.Però el cas és que penso que quan una fa un postgrau no importa,  si comet errades en la manera d’expressar-se, mentre que demostri això. Habilitats, raonament, complexitat, sensibilitat i maduresa. Quan, aleshores, importa el que realment importa?
Crec sincerament que això no és ser una venuda sinó tenir unes expectatives reals d’acomplir la integració del nouvingut.

Anuncis

Un pensament sobre “quan importa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s