Fragments de Coetzee

“no negociem amb terroristes, així com tampoc no negociem amb criminals”

L’estat sempre ha filat molt prim en la qüestió de qui és el seu interlocutor. Per a l’estat els únics contractes que semblen vàlids són els que es fan amb altres estats.Com van arribar al govern els governants d’aquests estats té una importància secundària.Un cop “reconegut”, un governant rival passa a ser un company de joc,  de lliga.
Les normes que determinen qui pot jugar el joc de la guerra i qui no són normes interessades, establertes per governs nacionals, i en cap cas,que jo sàpiga, s’han presentat a l’aprovació de la ciutadania.Efectivament,defineixen la diplomàcia incloent l’ús de la força militar com a mesura diplomàtica definitiva.Com a matèria que cal tractar únicament entre governs.

————————————————————————————————————————-
Escrigui sobre criquet, li suggereixo. Escrigui les seves memòries. Menys política.El que sigui,menys política. La política no s’addiu amb la seva manera d’escriure. La política consisteix a fer callar els altres a crits i fer les coses com un vol,no té res de lògica. Escrigui sobre el món que l’envolta. Escrigui sobre els ocells.

Anuncis

3 pensaments sobre “Fragments de Coetzee

  1. Que hi hagi estats terroristes amb els que es negociï no implica que s' hagi de negociar amb terroristes que només es representen a si mateixos. Ni amb els uns ni amb els altres. Falta mà dura per part dels governs democràtics que es perden en les formes.Fradrique

  2. No sé què enténs per mà dura. Recordo al Guerra dient "que más da de que color sea el gato mientras que cace ratones". I mira què va passar després. Tots preferiríem viure sense conflictes, però quan existeixen t'hi has d'enfrontar. Esgotar la via del diàleg no crec que sigui la manera.

  3. No em molesta l'existència d'un conflicte. Al contrari. Em molesta que s'hagi de donar veu a gent perquè crea terror. El diàleg no pot existir si l'interlocutor és un assassí. El joc democràtic és exclusivament per a qui el vol jugar, no pots donar veu a gent que t'apunta amb una pistola.També crec que convertir l'estat en terrorista només fa que engrandir el problema. S'ha d'actuar des de la legalitat.Fradrique

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s