intel·lectual / polític

La política chic de Javier Cercas a El País semanal posa sobre la taula un debat ja en voga. Qui és el vencedor de la batalla intel·lectual versus polític? Per a mi els dos arrapats a la seva poltrona (un amb pipa, l’altre amb puro) són un fracàs. Cercas diu que “el político resuelve” i l’intel·lectual alimenta el conflicte. No ho sé. En qualsevol cas, vaig aprenent que en certes coses encara ningú no ens diu que haguem de triar una cosa o altra. Només reconec que el problema entre ambdós (amb el món de context), de vegades, només és vist per l’intel·lectual i que l’altre insisteix a negar-lo. 
Anuncis

3 pensaments sobre “intel·lectual / polític

  1. Potser tot són etapes, l'intel·lectual q es passa a polític o el polític q es passa a intel·lectual. Al final només es tracta de trobar bon gestors públics. (i això hi escriu l'Emma, la del Nepal ;-P)

  2. totalment d'acord amb l'anònim/a 1. Sense conflicte no hi ha avenç… però en general crec que tots tenim arraigat un concepte de conflicte com a quelcom negatiu en comptes de quelcom que ens possibilita l'aprenentatge… (Potser és una visió des de la meva "deformació" professional…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s